Nieuws 2022


 22 december 2022
Holland Cup Junior Winner 2021, Holland Cup Winner 2021 Dutch Junior Champion, Dutch Champion

 **** Crème Anglaise's Black & Decker ****

Group#3 bij de Kerst CACIB show in Gorinchem 2022, met dit resultaat is zijn Nederlandse Kampioensschap compleet en is hij gekwalificeerd voor de Nederlandse hond van het jaar show 2022.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 december 2022
Very proud of our first black Dutch Champion:
CRÈME ANGLAISE'S BLACK & DECKER

In slechts 6 shows behaalde deze jongen zijn Nederlandse titel. Hij had al een groep gewonnen en vandaag behaalde hij zijn titel in stijl Beste Reu, BOB & Groep#3
Onze jonge Noorse reu Showline Signature (Mats) behaalde zijn 2e Jeugd CAC en kreeg ook weer het Res CAC. Gefokt door Knut Blutecher.

Het was een echte Enzo-dag, want twee van zijn dochters eindigden allebei als 2e in de BIS-opstelling voor Minor Puppy en voor Puppy.
BIS#2 Minor Puppy House of Grace Dakota Falls, gefokt door/eigendom van Nicole Stephan.
BIS#2 Puppy Deep Ocean of the Blue Magic River , gefokt door Erica Honingh , eigendom van Wim Nieuwenhuizen.

Hartelijk dank voor alle zeer mooie kritieken van jurylid Rob Douma en aan groepskeurmeester Caroline van Zanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28 november 2022
Zo we zijn thuis na een fab-u-lous Dutch Winner Show 2022 dit keer in Leeuwarden. De whippet deelname van 37 was uitstekend en er waren een paar hele leuke klassen dit jaar.
We konden absoluut niet klagen over onze resultaten. Jill is nog steeds thuis met haar pups maar Mats, Ash en Trouble deden het geweldig!! Mats (Showline Signature) werd voor het eerst ingeschreven in de Junior Class en kreeg 1Ex, Junior Winnaar en Reserve Beste Reut op slechts 10 maanden oud. Trouble (Silkridge Ohno Trouble) kreeg 2Ex in een hele mooie Open Klasse Maar de ster van de dag was absoluut Ash (CA Thistle Be Perfect) die ook van Junior Class werd bekroond met 1Ex, Junior Winnaar, Nederlandse Winnaar en Best Of Breed!! Met haar winst werd ze Nederlands Kampioen junioren.
Een dikke merci aan onze keurmeester Joao Vasco Poças uit Portugal. Zij zat toen in de selectie in de Volwassen groep 10 ( keurmeester Anita Gielisse), maar de kicker kwam later toen keurmeester Tatjana Urek uit Slovenië haar 1ste maakte in Junior Groep 10 en uiteindelijk.... Nederlands Winnaar 2022 "JUNIOR BEST IN SHOW".
Onnodig te zeggen dat we een geweldige tijd hebben gehad en een enorme dank aan Renee Metselaar om last minute in te stappen en op iedereen thuis te passen.

Foto gemaakt door Ron Baltus.

27 september 2022
Wij bij Crème Anglaise's zijn erg opgewonden om ons aanstaande nest aan te kondigen.
De echo heeft uitgewezen dat ons mooie meisje "Jill", Ch Crème Anglaise's Irish Cream - momenteel de Britse top whippet in verwachting is van Ch Silkridge Just Joey, de huidige topman in het VK.
Bedankt Colette en Roger dat we jullie lieve jongen mochten gebruiken!


Jill op Crufts 2022, foto gemaakt door Grzegorz Gebik.


13 september 2022
Vanwege enkele technische en persoonlijke redenen hebben we de laatste 3 Britse showresultaten nog niet kunnen posten... dus wat later dan gewoonlijk maar hier zijn ze dan...

- National Whippet Association - BEST IN SHOW gekeurd door (bitch) keurmeester Malcolm Rankine en (males) keurmeester Liz Winstone.

- Bournemouth - Best Of Breed door keurmeester Espen Engh uit Noorwegen, en Hondgroep #2 door groepskeurmeester Jenny Dove.

- Richmond - Reserve Bitch door keurmeester Yvonne Hull.

Alle juryleden bedankt voor de hoge waarderingen van Jill. De hartelijke en dikke felicitaties aan alle kaarten bij al deze shows...
Foto is gemaakt door Pauline Oliver.


15 juni 2022
Met slechts een paar Britse shows is Jill momenteel nummer één whippet en tweede in de jachthondengroep dit jaar. Super trots op haar!!!

 

6 juni 2022
Wauw, Jill heeft het weer geflikt!!!
BEST IN SHOW op de 47e Pinkstershow. Wat zijn we trots op deze bijzondere meid.
Een enorme dank aan Ras & Groepskeurmeester Attila Czeglédi (HUN) en BIS-rechter Colette Muldoon (IRE).
Ook bedankt aan de showorganisatie van het KC Arnhem en alle vrijwilligers.
Het was een zeer goed gelopen 100-jarig jubileum show!!

Al onze honden krijgen Eukanuba!!

    

5 juni 2022
Gisteren op de Holland Cup, heeft Jill 2 nieuwe titels gekregen...
Holland Cup Winnaar 2022 en met haar CAC, CACIB en BOB eindigde ze ook als Nederlands Kampioenschap!!!
Breed keurmeester was Mr. Wim Wiersma (NL). Ze kreeg groep #2 uitgereikt van de heer Gerard Jipping (NL).

Een andere ster gisteren was onze nieuwe Bichon Frisé Mr. Wilson (Regina Bichon We Will Rock You) die zijn showdebuut had in de junior klasse. Uit een inschrijving van 7 eindigde hij als BOB 🙂.
Hij kreeg zijn eerste CAC en kon 2 titels ophalen: Junior Holland Cup Winnaar 2022 en Holland Cup Winnaar 2022.
De raskeurmeester was mevrouw Tatjana Urek (Slovenië).

Al onze honden krijgen Eukanuba!!

31 mei 2022
JILL KRIJGT BEST IN SHOW BATH 2022 !!!
OMG, we kunnen nog steeds niet geloven dat onze eigen Jilly (Crème Anglaise's Irish Cream) gisteren helemaal is gegaan op de All Breed Championship Show in Bath. De totale aantal inschrijvingen voor de show was 8287 en voor de whippet-inschrijving 116. Alle overwinningen zijn bijzonder maar samen met haar Crufts BOB is deze echt helemaal de top. Ze is geweldig om te showen in de ring en we zijn zo trots op haar!!

Een enorme dikke dankjewel aan de juryleden en het team van de Bath showorganisatie en vrijwilligers voor deze geweldig gerunde show.
Raskeurmeester Wendell Moore, Groepskeurmeester Howard Ogden en BIS-keurmeester Mark James.

Alle andere winnaars van harte gefeliciteerd!! Ook een grote dankjewel aan het team van Our Dogs voor hun geweldige levensoverhoud waardoor mijn hele familie en veel vrienden dit kunnen zien. Last but not least een grote dank aan Eukanuba NL voor hun steun. Al onze honden krijgen Eukanuba!!!
Hoop later goede foto's van Jilly te krijgen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15 mei 2022
JILL HEEFT HET WEER GEDAAN!!!
Na Crufts en de Europese Dogshow in Parijs heeft Jill nu ook de CAC en BEST IN SHOW gewonnen op de 2022 Whippet World Congres Speciality Show in Padenghe sul Garda, Italië, uit een inschrijving van 153 whippets !! We zijn zo trots dat ze haar 3e grote evenement op rij heeft gewonnen.
Heel erg bedankt aan alle juryleden die zo positief over haar denken. Open klasse bitch en CAC-keurmeester Yvonne Hull en BIS keurmeester Bo Bengtson.

Ook in de beoordeling van de reuen hadden we veel te vieren toen Jill's halfbroer Enzo (CA Black & Decker) 2e werd in de Open klasse met de reserve CAC gekeurd door keurmeester Ann Beckett-Bradshaw. Wij zijn super trots op onze zwarte jongen Enzo!!

Ook onze jonge meisjes Ash (CA Thistle Be Perfect) en Tits (West Chelan Tjeckpoint Tjarley) werden beide in grote klassen geplaatst. Ash 4e in puppy teef gekeurd door keurmeester Iva Kimmelman en Tits 3e in tussen teef gekeurd door keurmeester Yvonne Hull.

De 2e showdag Jill werd beoordeeld door mr Thomas Münch die Jill ook de bitch CAC bekroonde en met dat resultaat wordt Jill, voor zover bekend, de 1e Nederlandse whippet ooit die de Italiaans Kampioenschapstitel heeft behaald .

Het was zo goed om zoveel goede oude vrienden te zien en ook een paar nieuwe te hebben gemaakt.
Het was een heerlijk showweekend. Veel dank en complimenten aan het Italiaanse organiserende comité onder leiding van Arnaldo Cotugno.
Szalánczi Gábor bedankt voor deze mooie foto.
23 april 2022
EDS Parijs 2022
Weer een heerlijke dag in het leven van Creme Anglaise's Irish Cream (JILL) vandaag op de Europese hondenshow in Parijs, Frankrijk.
Jill won weer BOB, 115 whippets deden ermee en daardoor is ze nu  Europees Kampioen 2022   We zijn zeer tevreden met haar prestaties vandaag onder onze zeer gerespecteerde keurmeester Frank Kane (UK).
Jill heeft deze dag met een mooie Groep#3 plaats in een van de beste groep 10 line ups die we in lange tijd hebben gezien. Dus ook een dikke merci aan keurmeester Frédéric Maison.
Onze felicitaties ook aan alle andere winnaars in de ras en de groep!!

De 4 foto's hieronder zijn gemaakt door Caroline Lesort:2 april 2022
Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar wat een fantastische dag bij The Whippet Club show in Coventry....
Jill (Crème Anglaise's Irish Cream) heeft net haar 4e CC gewonnen en heeft het afgemaakt met een Best In Show
De dag werd nog beter toen de jonge Julian (Crème Anglaise's Just Julian) uit minderjarige puppyhond, de beste puppy won en de beste puppy in Show won bij zijn debuut. Julian wordt verzorgd door en wordt getoond door Colette Perkins.
Een enorme dank aan onze rasspecialist keurmeesters. Onze gerespecteerde keurmeester vandaag was Editha Newton (Nevedith) en onze gerespecteerde bitch keurmeester was Henrik Härling (SWE) (Play a While)

 


Een mooie kritiek voor Jill van Henrik Härling, keurmeester bij The Whippet Club CH show.
Open teef
1. Akerboom & Van Der Schaaf’s Crème Anglaise’s Irish Cream.
Woowwwwwwwwwwwwwww Zodra ze de ring binnenkwam viel mijn oog op haar. Zeer zelden heb je als keurmeester de mogelijkheid om een bitch zo te onderzoeken.
Over het algemeen zo goed gebouwd en zo extreem goed in balans en als de kers op de taart een enorme zijgang en waar komen en gaan.
Aangeboden in glanzende toestand. Wat valt er niet leuk aan haar te vinden?


27 maart 2022
Vandaag bij CACIBshow KC Rijnland. Jill had een vrije dag en dus namen we Trouble (Silkridge Ohno Trouble) mee. Ze vond het zo geweldig en maakte ons trots, door Best Of Breed te winnen. Later nam ze zelfs BIG#3 in een hele mooie groep 10 line up. Ook Enzo presteerde super goed, vandaag de volledige CACIB gewonnen. Met veel dank aan breed keurmeester Hans van den Berg en groepskeurmeester Andre van den Broek.

  


10-13 maart 2022
We waren bij Crufts 2022, zie pagina Crufts 2022.


9 januari 2022
Een heerlijke dag in Boston Ch show... Jill won een andere res CC met een enorme inschrijving.
Niet te geloven dat Jill nu op 2CC en 3res CC zit een groep 2 en een BIS in slechts 5 shows in de UK....
We zijn zo trots op haar!
Enorm bedankt aan keurmeester Sharon Bowers.
Proficiat aan iedereen met een certificaat.
En een dikke proficiat aan Jake Wilson, Luke Johnston and Helen Johnston voor hun nieuwe UK ch!!
Nog geen foto's uit Boston...


1 januari 2022
Allemaal een gelukkig nieuwjaar.